Ploaia

Pe camp nu se afla nici un copacel, iar iarba de pe el nu incepuse a odrasli, pentru ca Domnul Dumnezeu nu trimisese inca ploaie pe pamant si nu era nimeni ca sa lucreze pamantul. (Fac.2:5)

Caci peste sapte zile Eu voi varsa ploaie pe pamant, patruzeci de zile si patruzeci de nopti si am sa pierd de pe fata pamantului toate fapturile cate am facut”. (Fac.7:4)

Atunci s-au incuiat izvoarele adancului si jgheaburile cerului si a incetat ploaia din cer. (Fac.8:2)

Iar Moise i-a zis: “Indata ce voi iesi din oras, voi intinde mana mea spre cer, catre Domnul, si vor inceta tunetele; nu va mai fi nici grindina, nici ploaie, ca sa cunosti ca al Domnului este pamantul. (Ies.9:29)

Iesind deci Moise de la Faraon si din cetate si intinzandu-si mainile catre Domnul, au incetat tunetele si grindina si s-a oprit ploaia. (Ies.9:33)

Vazand insa ca au incetat ploaia, grindina si tunetele, pacatuit-a Faraon inainte si si-a invartosat inima si el si slugile sale. (Ies.9:34)

Va voi da ploaie la timp, pamantul si pomii isi vor da roadele lor. (Lev.26:4)

Ci pamantul in care treceti ca sa-l stapaniti este o tara cu munti si cu vai si se adapa cu apa din ploaia cerului. (Deut.11:11)

Voi da pamantului vostru ploaie la vreme, timpurie si tarzie, si-ti vei strange painea ta, vinul tau si untdelemnul tau; (Deut.11:14)

Ca atunci se va aprinde mania Domnului asupra voastra, va inchide cerul si nu va fi ploaie si pamantul nu-si va da roadele sale; iar voi veti pieri curand de pe pamantul cel bun pe care Domnul vi-l da. (Deut.11:17)

Domnul iti va deschide comoara Sa cea buna, cerul, ca sa dea ploaie pamantului tau la vreme si ca sa binecuvanteze toate lucrurile mainilor tale; si vei da imprumut multor popoare, iar tu nu vei lua imprumut; vei domni peste multe popoare, iar acelea nu vor domni peste tine; (Deut.28:12)

In loc de ploaie, Domnul sa dea pamantului tau praf si pulbere, care sa cada din cer asupra ta pana te va pierde si pana vei fi prapadit; (Deut.28:24)

Ca ploaia sa curga invatatura mea si graiurile mele sa se coboare ca roua, ca bura pe verdeata si ca ploaia repede pe iarba. (Deut.32:2)

Cand ieseai Tu, Doamne, din Seir, Cand treceai Tu prin campiile Edomului, Pamantul se cutremura si cerurile se topeau, Norii picurau picuri de ploaie, (Jud.5:4)

Nu e acum oare secerisul graului? Dar eu voi striga catre Domnul si El va trimite trasnet si ploaie si veti afla si veti vedea cat de mare este pacatul pe care l-ati facut voi inaintea ochilor Domnului, cand ati cerut rege”. (Reg1.12:17)

Si a strigat Samuel catre Domnul si a trimis Domnul tunete si ploaie in ziua aceea; si teama de Domnul si de Samuel cuprins tot poporul. (Reg1.12:18)

Muntilor Ghelboa, sa nu mai cada pe voi nici roua, nici ploaie; si sa nu mai fie pe voi tarini roditoare, caci acolo a fost doborat scutul celor razboinici, scutul lui Saul, ca si cum n-ar fi fost uns cu untdelemn sfintit. (Reg2.1:21)

Atunci Ritpa, fiica lui Aia, a luat sac si l-a intins pe stanca in chip de cort si a sezut de la inceputul secerisului pana a dat Dumnezeu ploaie din cer si n-a lasat sa se atinga de ei ziua pasarile cerului si noaptea fiarele campului. (Reg2.21:10)

E ca lumina diminetii cand rasare soarele, E ca dimineata fara nori, Ca razele dupa ploaie ce fac sa rasara iarba din pamant. (Reg2.23:4)

Cand se va incuia cerul si nu va fi ploaie, pentru ca ei au pacatuit inaintea Ta, si Iti vor aduce rugaciuni in locul acesta si vor marturisi numele Tau si se vor intoarce de la pacatul lor, caci Tu i-ai smerit, (Reg3.8:35)

Atunci Tu sa asculti din cer si sa ierti pacatul robilor Tai si al poporului Tau Israel, aratandu-le calea cea buna pe care sa mearga, si sa trimiti ploaie pamantului Tau pe care l-ai dat poporului Tau de mostenire! (Reg3.8:36)

Atunci Ilie Tesviteanul, prooroc din Tesba Galaadului, a zis catre Ahab: “Viu este Domnul Dumnezeul lui Israel, inaintea Caruia slujesc au; in acesti ani nu va fi nici roua, nici ploaie decat numai cand voi zice eu!” (Reg3.17:1)

Dupa o vreme paraul a secat, nemaifiind ploaie pe pamant. (Reg3.17:7)

Caci asa zice Domnul Dumnezeul lui Israel: Faina din vas nu va scadea si untdelemnul din urcior nu se va imputina pana in ziua cand va da Domnul ploaie pe pamant!” (Reg3.17:14)

Dupa trecere de mai multe zile, a fost cuvantul Domnului catre Ilie in anul al treilea, zicand: “Du-te si te arata lui Ahab si Eu voi da ploaie pe pamant!” (Reg3.18:1)

Apoi a zis Ilie catre Ahab: “Du-te de mananca si bea, caci se aude vuiet de ploaie!” (Reg3.18:41)

Iar a saptea oara a zis: “Iata se ridica din mare un nor cat o palma”. Iar Ilie a zis: “Du-te si spune lui Ahab: Inhama si fugi, ca sa nu te apuce ploaia!” (Reg3.18:44)

Si pe cand grabea el, cerul s-a intunecat de nori si s-a pornit vijelie si ploaie mare. Iar Ahab, suindu-se in caruta, s-a dus la Izreel. (Reg3.18:45)

Caci asa zice Domnul: Nu veti vedea vant, nici ploaie nu veti vedea, dar valea aceasta se va umplea de apa, din care veti bea si voi si vitele voastre cele mici si cele mari. (Reg4.3:17)

Cand se va incuia cerul si nu va fi ploaie, pentru ca au pacatuit ei inaintea Ta, si-ti vor aduce rugi in locul acesta, vor marturisi numele Tau si se vor intoarce de la pacatul lor pentru ca i-ai smerit, (Par2.6:26)

Atunci sa asculti din cer si sa ierti pacatul robilor Tai, al poporului Tau Israel, aratandu-le calea cea buna pe care sa mearga, si sa trimiti ploaie pamantului Tau, pe care l-ai dat poporului Tau de mostenire. (Par2.6:27)

De voi incuia cerul si nu va fi ploaie, de voi porunci lacustei sa manance tara, sau voi trimite vreo boala molipsitoare asupra poporului Meu (Par2.7:13)

El da ploaie pe pamant si trimite apa pe campii. (Iov.5:10)

Ploaia repede din munti ii uda pana la piele si in loc de adapost strang in brate stancile. (Iov.24:8)

Ma asteptau precum astepti ploaia si cascau gura lor, ca pentru bura de primavara. (Iov.29:23)

El atrage picaturile de apa, El le preface in aburi si da ploaia. (Iov.36:27)

Are ploaia un tata? Cine a zamislit stropii de roua? (Iov.38:28)

Adapa brazdele lui, inmulteste roadele lui si se vor bucura de picaturi de ploaie, rasarind. (Ps.65:10)

Ploaie de bunavoie vei osebi, Dumnezeule, mostenirii Tale. Ea a slabit, dar Tu ai intarit-o. (Ps.68:9)

Pogora-se-va ca ploaia pe lana si ca picaturile ce cad pe pamant. (Ps.72:6)

A ridicat nori de la marginea pamantului; fulgerele spre ploaie le-a facut; El scoate vanturile din vistieriile Sale. (Ps.135:7)

Celui ce imbraca cerul cu nori, Celui ce gateste pamantului ploaie, Celui ce rasare in munti iarba si verdeata spre slujba oamenilor; (Ps.147:8)

Seninatatea fetei regelui da viata si bunavointa lui este ca un nor de ploaie de primavara. (Sol.16:15)

Precum sunt norii si vantul fara ploaie, asa este omul care se lauda cu darul pe care niciodata nu-l da. (Sol.25:14)

Vantul de la miazanoapte aduce ploaie si limba clevetitoare aduce o fata mahnita. (Sol.25:23)

Precum este zapada in timpul verii si ploaia la seceris, asa nu-i place celui nebun cinstea. (Sol.26:1)

Un jgheab care curge in vreme de ploaie si o femeie artagoasa sunt la fel; (Sol.27:15)

Un om bogat, care asupreste pe cei saraci, e ca ploaia care tranteste tot la pamant, iar painea nu se face. (Sol.28:3)

Cand norii se umplu de ploaie, ei se desarta pe pamant. Si daca un capac cade la miazazi sau la miazanoapte, unde a cazut, acolo ramane. (Ecl.11:3)

Inainte ca sa se intunece soarele si lumina si luna si stelele si ca norii sa mai vina dupa ploaie; (Ecl.12:2)

Iarna a trecut, ploaia a incetat. (Can.2:11)

Fi-va in timpul zilei cort, care sa-l apere de caldura si sa-l adaposteasca de vreme rea si de ploaie. (Is.4:6)

Si o voi pustii! Nu va mai fi taiata, nici sapata si o vor napadi spinii si balariile. De asemenea si norilor le voi da porunca sa nu-si mai verse ploaia peste ea. (Is.5:6)
Si El iti va da ploaie pentru semanatura ta pe care vei fi semanat-a pe pamant si painea pe care o va rodi pamantul va fi gustoasa si hranitoare. Turmele tale vor paste in ziua aceea pe pajisti intinse. (Is.30:23)

El si-a taiat un cedru, sau a luat chiparos sau stejar, pe care si-i alesese dintre copacii padurii, sau a plantat un cedru pe care ploaia l-a facut sa creasca. (Is.44:14)

Picurati roua de sus, voi ceruri, si norii sa reverse in ploaie dreptatea! Pamantul sa se deschida si sa odrasleasca mantuirea si dreptatea sa dea mladite laolalta: Eu, Domnul, am zidit toate acestea! (Is.45:8)

Precum se coboara ploaia si zapada din cer si nu se mai intoarce pana nu adapa pamantul si-l face de rasare si rodeste si da samanta semanatorului si paine spre mancare, (Is.55:10)

Razvratitu-s-au si s-au dus si n-au zis in inima lor: “Sa ne temem de Domnul Dumnezeul nostru, Care ne da la vreme ploaie timpurie si tarzie si ne pastreaza saptamanile hotarate ale culesului”. (Ier.5:24)

Ogoarele au crapat, pentru ca n-a fost ploaie pe pamant; de aceea plugarii isi acopera capetele si sunt tulburati. (Ier.14:4)

Sunt oare printre dumnezeii deserti ai neamurilor datatori de ploaie? Sau poate oare cerul singur sa verse apa? Au nu esti Tu, Doamne Dumnezeule, Cel ce dai ploaie? In Tine nadajduim, ca Tu faci toate!” (Ier.14:22)

Cum este curcubeul ce se afla pe cer la vreme de ploaie, asa era infatisarea acelei lumini stralucitoare care-l inconjura. Astfel era chipul slavei Domnului. Si cand am vazut eu aceasta, am cazut cu fata la pamant. (Iez.1:28)

Spune celor ce tencuiesc zidul ca acesta va cadea. Ploaie potopitoare se va varsa, pietre de grindina vor cadea, si puhoi vijelios va dobori zidul. (Iez.13:11)

De aceea asa zice Domnul Dumnezeu: Iata, Eu, in mania Mea, voi slobozi furtuna mare, ploaie potopitoare voi varsa in urgia Mea si in mania Mea va cadea grindina pustiitoare. (Iez.13:13)

“Fiul omului, spune Ierusalimului: Esti o tara necuratita si neudata de ploaie in ziua maniei. (Iez.22:24)

Voi darui lor si imprejurimilor muntelui Meu binecuvantare si ploaie le voi trimite la vreme; ploi de binecuvantare vor fi acestea. (Iez.34:26)

Si il voi pedepsi cu ciuma si varsare de sange; voi varsa asupra lui si a taberilor lui si asupra multor popoare care sunt cu el, ploaie potopitoare si grindina de piatra, foc si pucioasa; (Iez.38:22)

Pe margine, de jur imprejur mesele aveau un pervaz din ele, inalt de un lat de mana; iar deasupra meselor era acoperamantul, ca sa le apere de ploaie si de caldura. (Iez.40:43)

Sa-L cunoastem, sa ne sarguim sa cunoastem cine este Domnul! Venirea Lui este sigura ca ivirea zorilor. Ca El va veni la noi ca o ploaie timpurie si ca o ploaie tarzie care adapa pamantul”. (Ose.6:3)

Si voi locuitori ai Sionului, bucurati-va si va veseliti in Domnul Dumnezeul vostru, caci El v-a dat pe Invatatorul dreptatii; si v-a mai trimis si ploaie, ploaie timpurie si tarzie, ca odinioara. (Ioil.2:23)

“V-am lipsit de ploaie cu trei luni mai inainte de seceris; si peste o cetate am revarsat ploaia, iar peste alta nu; peste un tinut a plouat, iar in cel care n-a plouat, s-a uscat holda. (Amo.4:7)

Iar restul lui Iacov va fi in mijlocul multor popoare ca roua de la Domnul si ca bura de ploaie pe iarba, care nu se bizuie pe nimeni si nu asteapta ajutor de la fiii oamenilor. (Mih.5:7)

Cereti de la Domnul ploaie la vreme, ploaie timpurie si tarzie! Domnul scoate fulgerele si trimite ploaie; El da omului painea si dobitoacelor iarba. (Zah.10:1)

Iar cele din neamurile pamantului care nu se vor sui sa se inchine in Ierusalim, Imparatului, Domnul Savaot, nu vor avea parte de ploaie. (Zah.14:17)

Si daca neamul Egiptului nu se va sui si nu va veni, nu numai ca ei nu vor avea parte de ploaie, ci va veni peste ei prapadul cu care Domnul va lovi neamurile care nu se vor sui sa praznuiasca sarbatoarea corturilor. (Zah.14:18)

Ca sa fiti fiii Tatalui vostru Celui din ceruri, ca El face sa rasara soarele si peste cei rai si peste cei buni si trimite ploaie peste cei drepti si peste cei nedrepti. (Mat.5:45)

A cazut ploaia, au venit raurile mari, au suflat vanturile si au batut in casa aceea, dar ea n-a cazut, fiindca era intemeiata pe stanca. (Mat.7:25)

Si a cazut ploaia si au venit raurile mari si au suflat vanturile si au izbit casa aceea, si a cazut. Si caderea ei a fost mare. (Mat.7:27)

Si zicea multimilor: Cand vedeti un nor ridicandu-se dinspre apus, indata ziceti ca vine ploaie mare; si asa este. (Luc.12:54)

Tarina, cand absoarbe ploaia ce se coboara adeseori asupra ei si rodeste iarba folositoare celor pentru care a fost muncita, primeste binecuvantarea de la Dumnezeu; (Evr.6:7)

Fiti dar indelung rabdatori, fratilor, pina la venirea Domnului. Iata ca plugarul asteapta roada scumpa a pamintului, si o asteapta cu rabdare, pina primeste ploaie timpurie si tirzie. (Iacov.5:7)

Ilie era un om supus acelorasi slabiciuni ca si noi; si s’a rugat cu staruinta sa nu ploaie, si n’a plouat deloc in tara trei ani si sase luni. (Iacov.5:17)

Apoi s’a rugat din nou, si cerul a dat ploaie, si pamintul si-a dat rodul. (Iacov.5:18)

Acestia au putere sa inchida cerul, ca ploaia sa nu ploua in zilele proorociei lor, si putere au peste ape sa le schimbe in sange si sa bata pamantul cu orice fel de urgie, ori de cate ori vor voi. (Apoc.11:6)

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.