Citit: “Credinţa şi faptele”

(Nu doar) Pentru ca in ultima vreme am asistat la multe discutii despre credinta si/sau fapte, am decis sa citesc cartea “Credinta si faptele”. Este o compilatie din scrierile lui Ellen White; are 107 pagini. O recomand cu incredere celor interesati de subiect.

Cuprinde 18 scrieri cu privire la acest subiect, publicate intre 1881 si 1902. Sunt puse in carte in ordine cronologica.

Iata cateva citate din carte:

“Necredinta cultivata in suflet are o putere fascinanta.”

“Mantuirea este primita numai prin credinta in Isus Hristos.”

“Sa prezentam in mod clar si distinct acest subiect: meritele fapturii create nu pot sa schimbe cu nimic statutul nostru inaintea lui Dumnezeu si nici darul pe care ni-l Dumnezeu. Daca faptele si credinta cumpara darul manturii pentru cineva, atunci Creatorul are o obligatie fata de faptura creata.”

“Indreptatierea este cu totul prin har si nu este obtinuta prin nici o fapta pe care o poate savarsi omul cazut.”

“Fiecare dar are sigiliul crucii si poarta chipul si semnatura lui Isus Hristos.” :)

“Ideea de a face vreun lucru casa sa merite harul iertarii este falsa de la inceput si pana la sfarsit.”

“Sinceritatea nu va transforma falsitatea in adevar.”

“Nu trebuie sa gandim ca propria bunatate si propriile merite ne vor mantui. Harul lui Hristos este singura noastra speranta de mantuire.”

“Nimeni sa nu creada ca situatia lui este fara scapare, deoarece nu este. Poate vedeti ca sunteti pacatosi si rai, dar tocmai acesta este motivul pentru care aveti nevoie de un Mantuitor.”

“Cei care pretind ca sunt sfinti au multe de spus despre ce inseamna a fi mantuit prin sangele lui Isus.”

Noi trebuie sa facem tot ce putem pentru a duce lupta cea buna a credintei. Sa luptam, sa trudim, sa ne straduim din rasputeri pentru a intra pe poarta cea stramta. Trebuie sa-L avem pe Domnul mereu in atentia noastra.”

“Auzim vorbindu-se despre credinta, dar avem nevoie sa auzim vorbindu-se mai mult despre fapte. Multi se inseala singuri, traind o religie usoara, confortabila si fara purtarea crucii.

“Dar daca aceia care pretind ca sunt sfinti ajung pana acolo incat sa sustina ca lor nu li se mai cere sa cerceteze Scripturile, nu trebuie sa ezitam sa declaram ca sfintirea lor este falsa.”

“Daca incepeti sa explicati totul si sa judecati fiecare punct, veti muri in pacatele voastre. deoarece nu veti fi multumiti niciodata.”

“Sfintirea nu este ceva instantaneu, ci este o lucrare progresiva, dupa cum ascultarea este continua.”

“Multi au adoptat pozitia ca nu pot sa pacatuiasca pentru ca sunt sfintiti, dar aceasta este o cursa amagitoare intinsa de cel rau. Pericolul de a cadea in pacat este continuu.”

“Desi faptele bune nu vor mantui nici macar un singur om, totusi este imposibil ca vreun om sa fie mantuit fara fapte bune.”

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.