Cică “ţânţarii”

Poti zice ceva bun despre ţânţari, acesti dracusori intruchipati (numa’ uita-te cu atentie la un ţânţar si ai sa intelegi de ce i-am denumit asa!)? E clar, cuvantul “ţânţari” si ceva bun sau frumos nu pot incapea in aceeasi propozitie! Mi-e drag Noe, dar parca era bine sa profite de ocazie si sa le dea in cap ălor doi, acolo pe arca!

Nu, nu am crezut vreodata ca voi ajunge sa zic ca nu-s deacord sa se zica rau despre ţânţari, dar daca stiinta a dovedit, nu pot decat sa ma conformez! Deci, nu mai huliti ţânţarii ca nu-s ei de vina!!!

Unul din ‘docomente’:

Roseata, umflatura si senzatia de mancarime sunt simptomele care apar de fiecare data cand un inteapa pielea. In timpul ciupiturii, femela tantar – pentru ca doar femelele inteapa – nu doar extrage sange, ci isi injecteaza saliva. Aceasta contine un anticoagulant care neutralizeaza plachetele sangvine pentru ca sangele sa ramana lichid si sa nu infunde trompa insectei. (sursa: https://sanatate.acasa.ro/boli-7/atentie-la-intepaturile-de-tantari-966.html)

Noa, cand am aflat treaba asta, ca ţânţarii nu-s de vina, recunosc ca s-a clatinat nitel lumea cu mine. In toata treaba, partea cea mai aiurea este ca RAID o fi pentru doamnele ţânţare, se vede treaba.

Acuma, ce sa zic, tot cam asa este si la albine. Trântorii nu inteapa, doar albinele; si tot ei sunt cei batjocoriti. Ele insa s-au scos – fac miere.

Iata ce a spus inteleptul african: De crezi ca esti prea mic ca sa faci un lucru insemnat, incearca sa dormi cu un tantar intr-o camera inchisa!

Nu ar fi trebuit sa zica ţânţară?…

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.