Citit: Mistica numerelor

Grea saptamana. Mi-am chinuit sufletul cu o carte: “Mistica numerelor”, autor: E. Bindel, 222 pagini (scris marunt).

Nu am citit carte mai incurcata si mai oculta decat aceasta. Dar cum am mai zis, daca primesti o carte de la prieteni, apoi e musai s-o citesti! Chiar daca tot ocolit-o fix 6 ani impliniti…

La fel ca si “Ce ne dezvaluie fata”, si in aceasta carte se face des referire la cele 4 elemente: Focul, Aerul, Apa si Pamantul, ceea ce parca m-a facut sa simt ca-s inrudite.

Mistic ghiveci in cartea asta: numerologia egipteana, cabalistica evreiasca, filosofia grecilor, invataturile crestine – toate-s amestecate la un loc, ca si cand blenduiesc fructele.

Daca ar fi sa aleg ceva cat de cat bun in urma citirii cartii, atunci as spune ca mi-a confirmat suspiciunea cu privire la originile pagane ale unor idei, asemanari, interpretari pe care le dau unii Evangheliilor (care-s patru) sau ale altor numere de prin Biblie.

 

Pentru ca are un cuprins destul de stufos, o sa-l pun la sfarsit, dupa ce pun cateva citate din carte:

“Omul a esuat pe cai laturalnice mergand de la 4 la 9 si nu va putea nicicand sa regaseasca paradisul pierdut decat mergand de la 9 la 4.”

“Legea lui 56 este oribila si ingrozitoare pentru cei care trebuie sa-i suporte consecintele.”

“In ocultism, citirea imaginilor spirituale originare inseamna citirea cartii de 10 pagini. Omul a fost capabil sa citeasca aceasta carte cu mult unainte de caderea sa, atunci cand omenirea nu poseda inca un corp fizic.”

“Adunarea unui numar par cu un numar impar a fost asemanata cu o nunta din cauza asemanarii numarului par cu o femeie si a numaului imapr cu un barbat.”

“Cinci este sufletul omenesc.”

“Comoara intelepciunii a fost pastrata si cultivata in comunitatile oculte de toate categoriile.”

“Cinci este numarul raului. Aceasta ne apare cu claritate atunci cand observam omul.”

“Boala se manifesta in cinci feluri diferite.”

“Aceeasi figura simbolica care reprezinta divinul care traieste in om, poate sa simbolizeze si transformarea omului in contrariul sau. Aceasta se intampla in cazul in care varful magic al pentagramei este indreptat spre pamant si nu spre inalt.”

“Cea mai buna modalitate de a intelege acele ‘unde’ si ‘de unde’ ale omenirii ar fi sa se reprezinte cerul acoperit cu stele ca un fel de orologiu care indica prin pozitia limbilor sale starea evolutiei umanitatii in diferite epoci.”

“Acolo sus, in cerul care este patria numarului cinci, se zaresc doi pesti; sunt pestii sortiti sa-i hraneasca mai ales pe cei 5000. De acolo vine hrana pentru cei flamanzi.”

“S-a vorbit despre cele 12 parti ale Zodiacului. S-a vazut in ele hrana cereasca pusa la dispozitia omului. 12 paini ceresti sau 12 cosuri in stea umplute cu paini ceresti se gaseau la dispozitia omului, Aceasta conceptie se afla la baza cultului painilor de impartit despre care vorbeste Vechiul Testament.”

“Invingatorul stapaneste asupra invinsilor; aceasta imagine se aplica numarului 7. S-a putea spune ca acest numar este inzestrat cu o forta ce vine din spatiul situat in inalt.”

“Dintre toate scrierile sfinte, in deosebi Evanghelia sfantului Marcu este construita dupa legile Zodiacului. La sfantul Marcu, soarele lui Christos trece de 3 ori prin 12 lucrari, al caror caracter se raporteaza la cele 12 semne zodiacale.”

“Acesti copii nascuti prematur raman in general fragili toata viata lor dar sunt inzestrati din punct de vedere intelectual. Sfantul apostol Pavel a putut sa observe evenimentul din Damasc pentru ca era nascut prematur.”

“Asa cum numarul zecima 999 precede numarul zecimal 1000, numarul septimal 666 precede numarul septimal 1000. […] Aici este intelepciunea. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei. In acest fel este introdus in Apocalipsa numarul 666. Desprinderea de sistemul zecimal obisnuit si trecerea la sistemul septimal presupune pricepere.”

“Suma totala 666 este atribuita demonului solar, in timp ce suma 111 este numarul inteligentei solare.”

“Dupa ce isi va indeplini misiunea pe pamant, el isi va recapata drepturile care i-au fost luate la cadere. El se va intoarce in patratul din care altadata a fost alungat.”

“Numarul 9 este legat de tot ceeea ce a creat mizerabila situatie a omului.”

“Mersul omului de la patru spre noua a presupus impartirea in sexe si trecerea in tinutul taţilor si mamelor.”

“Masura devine 4 4 1. In valea plangerii se gasea fiinta cereasca gata sa-i usureze intoarcerea. Nasterea sa de catre o fecioara a transformat numarul 4 4 1 in 1 4 4. Cei care intr-o buna zi vor beneficia de actiunea sa vor fi locuitorii Cetatii care va inlocui vechiul cer su vechiul pamant. In capitolul 7 din Apocalipsa este indicat numarul acestor oameni: 144000.”

“Cel pe care Christos il inviaza la viata se afla sub semnul lui opt. […] Numai cand planeta devine muribunda pot oamenii sa se dezvolte pe ea. Daca o planeta ar trai 1000 de ani, intreaga istorie a omenirii ar fi condensata in cel de-al 888-lea an al sau.”

“Numarul este un spatiu vid prin care sufla vantul imaginatiei. El este asemenea unei harfe care, strunita in vant, produce sunete magnifice.”

Huh! Gata. Iata si CUPRINSUL:

CAPITOLUL I
CARTEA OMULUI SI PRIMELE ZECE NUMERE

CAPITOLUL II
FOLOSIREA CANTITATIVA SI CALITATIVA A NUMERELOR

CAPITOLUL III
ATITUDINEA ANTICHITATII FATA DE NUMARUL CINCI

CAPITOLUL IV
CINCI CA NUMAR AL INDIVIDULUI CREATOR

CAPITOLUL V
PENTAGRAMA CA SIMBOL

CAPITOLUL VI
NUMARUL CINCI ÎN ZODIAC

CAPITOLUL VII
NUMARUL ZECE SI ÎMPARTIREA CONTINUA

CAPITOLUL VIII
CONCLUZII DESPRE NUMERELE CINCI SI ZECE

CAPITOLUL IX
PRIMELE SAPTE NUMERE SI RAPORTUL LOR CU SPATIUL

CAPITOLUL X
SPATIUL SI TIMPUL ÎN INTERIORUL LUMII NUMERELOR

CAPITOLUL XI
DOISPREZECE CA SUMA DE CINCI SI SAPTE

CAPITOLUL XII
NUMERELE SASE SI SAPTE ÎN DEZVOLTAREA PLANTELOR

CAPITOLUL XIII
NUMERELE SASE SI SAPTE ÎN CONSTRUIREA GENURILOR DE CALCUL

CAPITOLUL XIV
NUMARUL SAPTE SI OMUL

CAPITOLUL XV
SISTEMUL SEPTTMAL SI NUMERELE 666 SI 1000 DIN APOCALIPSA

CAPITOLUL XVI
SAPTE ÎN VECHEA ÎNTELEPCIUNE A NUMERELOR

CAPITOLUL XVII
NUMARUL SAPTE ÎN FRATERNITATEA ROZEI-CRUCE

CAPITOLUL XVIII
SAPTESPREZECE CA UNIRE ÎNTRE ZECE SI SAPTE

CAPITOLUL XIX
NUMARUL SI LIMBAJUL

CAPITOLUL XX
MARTURII ALE CLARVAZATOAREI DIN PREVORST DESPRE NUMAR SI LIMBAJ

CAPITOLUL XXI
KABBALA SI GEMATRIA

CAPITOLUL XXII
GEMATRIA NUMARULUI APOCALIPTIC 666

CAPITOLUL XXIII
LOCUL PARTICULAR AL PRIMELOR TREI NUMERE

CAPITOLUL XXIV
A PATRA PAGINA DIN “CARTEA OMULUI”

CAPITOLUL XXV
NUMARUL PATRU SI OMUL. UNGHIUL DREPT

CAPITOLUL XXVI
DEZVOLTAREA PAMÂNTULUI SI A LUMII ÎN LUMINA NUMARULUI PATRU

CAPITOLUL XXVII
DE LA PATRU LA NOUA. SISTEMUL FIGURILOR NUMARULUI NOUA

CAPITOLUL XXVIII
ROLUL NUMARULUI NOUA ÎN SIMBOLISM

CAPITOLUL XXIX
FIGURILE NUMARULUI OPT. NUMARUL OPT ÎN SIMBOLISM

CONCLUZIE

Comentarii Facebook

8 Comments

  • Si eu am aceeasi dilema!

    Pe de alta parte, rabdarea ca rabdarea… dar Timpul!

    Am citit-o doar pentru ca a fost primita de la cineva. :)

  • ce fel de prieteni ai si tu de iti ofera carti si mai ales astfel de ciudatenii? si le mai si citesti din obligatie :( daca nu vrei sa le refuzi paseaza-le si tu la altii sau la cei care colecteaza maculatura, nu merita sa citesti ceva care nu te atrage sau care evident e fara valoare stiintifica, artistica, culturala sau de orice fel… e necesar sa faci o selectie, sunt o multime de carti bune si care merita citite daca tot ai timpul si dispozitia necesara…

    si nu, eu nu citesc nici carti recomandate de prieteni, daramite primite, aleg eu si poate primesc recomandari de la personalitati in masura sa recomande carti bune, rar citesc ce nu-mi place sau din obligatie

  • La mine e invers, primesc mai multe recomandari decat carti. Evident, nu apuc sa citesc tot ce mi se recomnda, dar incerc sa citesc cartile pe care le primesc de la prieteni.

    Am cei mai faini prieteni. Nu te lua de ei, te rog. :P Poti zice ce vrei despre mine, dar nu despre ei. :)

    Da, ai dreptate. Este bine sa citim doar ce este important, cum am zis si aici: https://www.alexb.ro/2011/02/toti-sunt-mesteri-acuma/

  • ooo no-no-no…(vezi desenele cu vulturul Killer :D) Stai bine la capitolul “Rabdare” :)

  • Pfoai! Atata ti-am rasfoit blogul sa dau de articolul cu tastele neglijate pt ca stiam ca citezi acolo o carte cu explicatia numerelor. Asa mi-a venit mie un pitic sa o citesc. Noa, m-am linistit :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.