3 casete, 7 cântece

Daca-i vineri, sa fie cu muzica, vineri melodioasă!

Dupa cum unii dintre voi stiti, saptamana trecuta a avut loc a 6-a editie a “Quo-Vadis” – premiile muzicii crestine contemporane din Romania. Daca vrei sa arunci o privire peste lista de artisti, apasa aici.

Dar nu despre asta vreau sa vorbesc, ci despre cu totul un alt top. Daca ma cunosti cat de cat, stii ca imi place muzica veche. Asa cum ziceam, inca pastrez casetele si casetofonul, chiar si doar ca pentru muzeu. Si ramasesem dator sa va spun care-s cele mai tari albume de muzica cu mesaj crestin pe care le am pe casete.

In micul meu univers, am facut un TOP 3 al casetelor pe care le am. Iata-le!

Sunt casetele pe care le-am ascultat cel mai mult. Si acum ascult oricand cu placere aceste albume. Oare din intamplare in toate cele trei albume abunda chitarele?

Sa le luam pe rand:

 

E L I M – Apocalipsa

Am mai vorbit despre el, prilej cu care ti-am dat spre auditie piesa “Ochi de lumina“. Fabulos album! Desi este vechi, are un sound foarte actual. Il consider cel mai complex album din muzica romaneasca cu mesaj crestin. Maiestoasa învălmăşeală de instrumente: pian, chitare electrice si reci, chiatra bass, tobe… mixat fain. Se aud toate!

Gandit frumos. Albumul incepe cu “Alfa” si se termina cu “Omega”. Daca asculti piesele in ordinea care-s puse, parca este o singura piesa, asa minunat se combina una cu alta. Nu-i bogat in texte, dar este bogat in instrumente, Un album extraordinar de dinamic.

Ascultam de pe el “Peceti de durere 1 & 2”, dar cum am mai zis: arunc o “anatema” peste cei care asculta pe sisteme audio slabe, sa nu mai vorbesc de speaker de laptop!


 

Adi si Flaviu – Strajerul

Este vorba despre Adi Tise si Flaviu Mitar.
Ambii sunt/au fost chitaristi si vocalisti in grupul O M E G A.

Un album care pune la loc de cinste chitara.
Solo-uri si “zdranganezi” de chitara caracteristice celor de la O M E G A.

Daca bine deduc, este al 7-lea album scos de Studio Speranta. Este varianta short a albumului “Adi si Flaviu – Fericire, fericire”, lipsesc niste piese instrumentale.  Nu am inteles niciodata: asa au primit cei de la Speranta albumul sau ei au scos niste piese care li s-au parut “prea, prea”? In cazul asta, se confirma aplecarea lor spre alte genuri de muzica decat cele cu chitara (ca sa ma exprim frumos).

De pe album acesta ascultam doua piese: “Vino, suflete” si “Te-am vazut”.

 

GRUP C – Azi vin la tine

Caseta asta o am de la un verisor dulce si drag. Vremuri faine, ohooo, cat a trecut de atunci! Foarte interesat am intrebat “Cine-s acestia?”. Mi-a raspuns: “Caseta asta o stiu… de cand ma stiu”.

Si acest album (inregistrat din cate inteleg inainte de 89) abunda in chitare. Ca si o prezenta mai aparte, mentionez hawaiana. Chiar asa! Mai exista azi muzicieni crestini care sa cante cu atata simplitate si sinceritate?

Nu pot sa trec fara sa mentionez contributia lui Stefan Irimia de la GrupC, care a compus 3 piese de referinta “Se cuvine sa Te laud”, “La cine cauti pacea?”, “Cineva sus in cer ma iubeste”. Alaturi de acestea vreau sa ascultam si piesa care da titlul albumului: “Din drumul meu, azi vin la Tine”.

…Si de-ar fi timp sa vorbim si despre OMEGA, Emaus, Fratii Stef, Alexandru Groza si alti veterani…

Comentarii Facebook

10 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.