Nu fura!

Stiu ca sunt putini din acestia, dar poate mai intalnesti si tu pe cate unul care nu are platite licentele pentru softurile pe care le foloseste. Chiar asa, de ce sa dai la vreo 300 de lei si ceva pe un Windows, la vreo 800 de lei si ceva pe un Microsoft Office si/sau la vreo 7000 de lei (70 de milioane lei vechi) pentru un Photoshop cand, gratie faptului ca ne-am gasit in Romania, le poti avea gratis?

Desi cei mai multi obisnuiesc sa-si cumpere CD-urile originale, poate ca ai intalnit si oameni care asculta muzica pe care nu au dat un leu… Exista si din acestia, chiar daca nu-i intalnesti in fiecare zi.

Sau poate ai intalnit oameni care fura internet de la vecinul… Scuze, “iau internet” am vrut sa zic. In Romania nu se fura; se ia. Pai, ce?! Exista vreo porunca de genul “Sa nu ‘spargi’ parola aproapelui!”?

Si s-ar mai putea sa intalnesti oameni care nu-si platesc dările la stat. Nu-s correcti in ce priveste impozitul si/sau alte tranzactii. Filosofia lor este: “Statul ne fura, il furam si noi pe el!”. Cum am zis, nu-s multi, dar exista… Pe ici, pe colo…

Dar dincolo de toate acestea, cum este posibil, ca in baza textului “Dati cezarului ce este al cezarului”, unul care nu-si plateste taxele sa acuze de furt pe unul care nu-si plateste programele? Sau invers…

Cum se poate sa tii minte textul cu Cezarul, dar sa uiti textul din Romani 2:21?

Este o ciudatenie, chiar o neobrazare.

Absurd.

Comentarii Facebook

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.