Clipă sau veşnicie?

Cand Isus a luat chip de om si a umblat printre oameni, la inceputul misiunii Sale a fost ispit de diavolul in pustie. Intr-una din ispite, diavolul ca un obraznic ce este, I s-a prezentat ca fiind stapanitorul lumii spunand ca toate imparatiile acestei lumi sunt ale lui si el le poate da cui vrea.

Diavolul L-a suit pe un munte inalt, I-a aratat intr-o clipa toate imparatiile pamantului si I-a zis: “Tie Iti voi da toata stapanirea si slava acestor imparatii; caci mie imi este data si o dau oricui voiesc. Daca, dar, Te vei inchina inaintea mea, toata va fi a Ta.” (Luca 4:5-7)

diavolul avea dreptate intr-o oarecare masura. Desi nu ii fusese data stapanirea peste lume, asa cum pretindea, el a obtinut aceasta stapanire prin uzurpare, inselandu-l pe Adam. Asa se face ca la un moment dat chiar Isus vorbeste despre diavol ca fiind “stapanitorul lumii acesteia”.

Insa as vrea sa observi un amanunt in ispitirea lui Isus: diavolul ii prezinta TOATE imparatiile lumii intr-o CLIPA. Pai, daca este asa, daca tot ce are de oferit satana se poate prezenta intr-o clipa, da-mi voie sa-ti spun ca ceea ce are el de oferit este putin, foarte putin.

Intr-o clipa va si pieri imparatia diavolului: Si isi aruncau tarana in cap, plangeau, se tanguiau, tipau si ziceau: “Vai! Vai! Cetatea cea mare, al carei belsug de scumpeturi a imbogatit pe toti cei ce aveau corabii pe mare, intr-o clipa a fost prefacuta intr-un pustiu!” (Apoc.18:19)

De aceea nu merita deloc sa te incurci cu diavolul. Si Moise a inteles acest lucru cand a vrut mai bine sa sufere impreuna cu poporul lui Dumnezeu decat sa se bucure de placerile de o clipa ale pacatului.  (Evrei 11: 25)

 

Pe de alta parte insa, ai oferta Celui de Sus dupa cum este scris: “Lucruri pe care ochiul nu le-a vazut, urechea nu le-a auzit, si la inima omului nu s-au suit, asa sunt lucrurile pe care le-a pregatit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc.”  (1 Corinteni 2:9). Avem o cladire in cer, de la Dumnezeu, o casa care nu este facuta de mana, ci este vesnica. (2 Corinteni 5:1)

EL iti promite lucruri pentru descoperirea carora vei avea nevoie nu de o clipa, ci de o vesnicie intreaga. Pentru ca: Imparatia Ta este o Imparatie vesnica, si stapanirea Ta ramane in picioare in toate veacurile. (Psalmi 145:13).

De aceea zic ca merita faci ca Pavel: Pentru ca noi nu ne uitam la lucrurile care se vad, ci la cele ce nu se vad; caci lucrurile care se vad sunt trecatoare, pe cand cele ce nu se vad sunt vesnice. (2 Corinteni 4:18)

 

Preferi sa-l crezi pe tatal minciunii sau pe Părintele Veşniciilor?

Buza care spune adevarul este intarita pe vecie, dar limba mincinoasa nu sta decat o clipa… (Proverbe 12:19)

 

Ai de facut o alegere:
Clipa sau vesnicia?
Eu am ales vesnicia.
Tu, dar, ce alegi?

Caci intristarile noastre usoare, de o clipa, lucreaza pentru noi tot mai mult o greutate vesnica de slava. (2 Corinteni 4:17)

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.