Nedumerire: Ora

Sunt lucruri pe care le aud frecvent. Cu unele sunt de acord, cu altele nu sunt de acord. Acestea mi-s clare. Nu am dubii.

Dar am si nedumeriri… sau nelamuriri.

Una din ele este ora de vara si ora de iarna. Mai precis am o nedumerire privind momentul schimbarii orei.

La noapte se schimba ora. Ora 3 devine 4. Bun. Am inteles. Motivatia, zice-se, ca a fost consumul de energie pentru lumina. O fi, nu ma bag.

Dar nedumerirea mea este: De ce se schimba ora noaptea?! De ce nu in timpul zilei? Si mai ales de ce nu in timpul unei zile de lucru.

Pai, asa nu prea e fain. Adica la noapte o sa dorm cu o ora mai putin. Pfff…

Daca s-ar schimba in timpul zilei (zi de lucru, repet!) cat de fain ar fi fost sa vezi ca e ora 15 fara 10 minute, deci mai ai o ora si 10 minute de stat la lucru. Si cand colo, peste 10 minute numa’ sa vezi ca e ora 16:00! Ce surpriza placuta ar fi!

Alta intrebare: in toate tarile se schimba deodata ora? Ca asta ar insemna ca poate, pe alta parte de Pamant, la unii se schimba ziua! Ceea ce iar te face sa te simti “bine” in Romania! (Ca si ziua nationala tare “fain” am stiut noi sa ne-o alegem pe 1 decembrie, cand nu-i nici cald, nici zapada, de multe ori nu ai ce face in ziua aia libera).

Si ultima: daca totusi s-ar gandi cineva sa mutam momentul schimbarii orei sa fie intr-o zi de lucru, tare ma tem ca la cat de “norocosi” suntem noi, romanii, s-ar alege sa ca ora 12:00 sa devina 13:00, adica tocmai ti-ar zbura pauza “de masa”.

Aia ar fi mai rau decat acum, asa ca mai bine sa fie cum a fost. Numa’ ca eu tot raman cu nedumerirea mea…

Si nu, nu-mi sari in cap ca nu ar fi bine sa fie ziua schimbarea de ora, argumentand ca la toamna ar insemna ca lucrezi geaba o ora. Iti iei zi de concediu atunci! Si ce fain ar fi. O zi de concediu mai egala decat celelalte.

Noh, tu ce zici?

Comentarii Facebook

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.