Culmea inchiziţiei. În alb.

Imagineaza-ti un pui de omulet urland in gura mare pe scaunul unui om in alb. Om dotat cu o gramada tot felul de chestii de taiat, de la chestii manuale pana la (z)bârnâitori electrice. Singura vina a omuletului era ca i-a crescut parul. Este prima imagine a inchizitiei pe care o am in memorie. Si prima categorie de oameni in alb care mi-au facut viata neagra. Pentru ca asa era la frizerie in Republica Socialista Romania.

In majoritatea pozelor pe care le am de la gradinita apar cu lacrimile pana in brâu. Chiar si la serbari eram in dureri! Pai, cum sa te poti bucura de viata, cand aparea un om cu o gramada de aparatura sofisticata din care izvorau fulgere. Dar si mai grozav lucru era cand trebuia facuta “poza pentru tablou”. Iarasi trebuia sa stai pe un scaun in fata unui om. Se contura in mintea mea ca in viata situatiile cand trebuie sa stai pe scaun ia fata cuiva nu sunt cele mai minunate.

Aveam sa aflu un pic mai incolo ca statul pe scaun la frizer sau la poza era floare la ureche fata de statul pe scaun la dispensar. Cum de ce?! De aia! Ca ne duceau la vaccinuri! Si asa trebuia sa fie acele in Romania, groase de cativa milimetri sa simti ca intra si sa ramai cu semn pe viata! Ar trebui sa-mi cer scuze acuma de la doamna Tiţa si nenea Arpi pentru scandalurile provocate. Apropos, daca vreti sa va bateti cu mine candva, aveti in vedere ca nu au reusit sa ma vaccineze chiar cu toate vaccinurile. In caz ca musc pe cineva, zic…

Imaginea mea despre inchizitie s-a intregit (sper ca s-a intregit, adica nu cred ca poate fi ceva mai rau) cand am mers pe la dentisti. Nu, nu acela despre care povesteam anul trecut! Au fost altii care au creat mai cu succes imaginea de inchizitie… Cred ca nu necesita comentarii…

Am stat si m-am gandit: ce ar trebui sa se intample ca sa ma simt cumva razbunat. Nu ma uit la filme horror (traiesc in Romania, este de ajuns pentru a avea o viata palpitanta!), dar cred ca o scena super reusita ar fi urmatoarea: un dentist pe scaunul unui frizer care-i trebaluieste prin par fiind fotografiati de un… fotograf (evident). Si sa mai fie prin zona si unul cu o seringa. Sau poate fi si altfel: dentistul la frizer, fotografiat de fotograf, insotiti de omul cu seringa.

Asta cred ca ar fi culmea inchiziţiei. O inchizitie in alb.

Comentarii Facebook

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.