Te ştie pe nume!

” …te-am chemat pe nume, inainte ca tu să Mă cunoşti.” (Isaia 45:4)

Este Stapanul Universului. Oare te cunoaste pe nume doar pentru ca este atoatestiutor?

Sa ne gandim care sunt oamenii pe care-i cunoastem pe nume:

 

1. Cei din familie

Nu vei uita niciodata cum ii cheama pe parintii tai, cum ii cheama pe fratii si surorile tale, cum ii cheama pe copiii tai! Niciodata.

El Insusi ne zice: “Nu te teme de nimic, caci Eu te izbavesc, te chem pe nume: esti al Meu.” (Isaia 43:1)

De ce esti al LUI? In primul rand pentru ca te-a creat, EL te-a facut (“Dar, Doamne, Tu esti Tatal nostru; noi suntem lutul, si Tu, olarul care ne-ai intocmit: suntem cu totii lucrarea mainilor Tale.” Isa.64:8) si EL te-a rascumparat (“Caci ati fost cumparati cu un pret. Proslaviti, dar, pe Dumnezeu in trupul si in duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.” 1 Corinteni 6:20).

Nimic din ce esti si din ce ai nu este al tau! Sunt ale LUI!

De asemenea, Isus a zis: “Caci oricine face voia Tatalui Meu care este in ceruri, acela Imi este frate, sora si mama.” (Matei 12:50)

Si tot Fratele mai Mare ne-a invatat sa-L numim “Tatal nostru” pe Tatal Lui.

 

2. Prietenii

Daca cei din familie ti-s dati ca vrei, ca nu vrei, prietenii ti-i alegi tu. Sunt oamenii cu care poti vorbi orice. De aceea poti cunoaste cate ceva (sau chiar multe) despre cate cineva uitandu-te si la prietenii pe care-i are.

Dar ce frumos este ca EL ne considera prieteni! Cred ca si pentru aceasta ne stie pe nume.

Astfel s-a implinit Scriptura care zice: “Avraam a crezut pe Dumnezeu, si i s-a socotit ca neprihanire”; si el a fost numit “prietenul lui Dumnezeu.” (Iac.2:23)

Si din nou Isus a spune: “Nu va mai numesc robi, pentru ca robul nu stie ce face stapanul sau; ci v-am numit prieteni, pentru ca v-am facut cunoscut tot ce am auzit de la Tatal Meu.” (Ioan.15:15)

Este un Prieten care tine mai mult la tine decat un frate. (Prov.18:24)

Si te stie pe nume!

 

3. Colegii, tovarasii

Nu sunt din familie. Nici nu ai putea zice tot timpul ca sunt prieteni. Dar ii stii pe nume. De ce? Pentru ca zi de zi te intalnesti cu ei si faceti ceva in comun. Invatati impreuna, lucrati impreuna.

Stii ca si EL vrea sa te intalnesti zilnic cu EL?

Doreste sa inveti in fiecare zi:  “El imi trezeste in fiecare dimineata, El imi trezeste urechea sa ascult cum asculta niste ucenici.” (Isaia 50:4)

Si mai doreste sa fii conlucrator cu EL: “Voi insa sunteti o semintie aleasa, o preotie imparateasca, un neam sfant, un popor pe care Dumnezeu Si l-a castigat ca sa fie al Lui, ca sa vestiti puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din intuneric la lumina Sa minunata.” (1Petru 2:9)

 

4. Oamenii importanti

L-ai cunoscut cumva personal pe Thomas Edison? Pe Albert Einstein? Traian Vuia, Aurel Vlaicu, Henry Coandă? Si totusi le stii numele! De ce?

Ei bine, si tu esti important in ochii LUI. Iata ce spune: “De aceea, pentru ca ai pret in ochii Mei, pentru ca esti pretuit si te iubesc, dau oameni pentru tine si popoare pentru viata ta.” (Isaia 43:4)

Iti dai tu seama cat valorezi in ochii LUI?

 

5. Oamenii care au acelasi nume ca si al tau

In unele ocazii intalnesti multi oameni cu care faci cunostinta. Cred ca au si altii urmatoarea problema: peste cateva minute nu mai stii care-i unul, care-i celelalt. Dar oare numai mie mi se intampla sa retin mai usor pe cei care au acelasi nume ca si mine?

Ceea ce ma face sa ma gandesc ca inca un motiv pentru care EL te stie pe nume, ar putea fi faptul ca Ii porti intr-un fel numele. La ce ma refer? Google is your friend! Cauta etimologia cuvantului “crestin”.

Da, stiu. “Suntem crestini de doua mii de ani!”  ne place sa spunem uneori. Insa oare Ii dam si LUI motive sa Se poata mandri cu crestinismul nostru?

 

6. Oamenii la care le-ai pus nume

Si nu ma refer aici la a pune nume in batjocura! Nu, nicidecum! Dar se intampla sa dai nume cuiva drag, nu-i asa?

Ca tot veni vorba, ai observat cine i-a numit Boanerges (in talmacire “Fiii Tunetului”) pe fiii lui Zebedei?

Si EL a mai schimbat numele unor oameni… Cand se schimba caracterul unui om, EL ii schimba si numele (de exemplu, Iacov – Inselatorul a devenit Israel – Biruitorul).

EL iti poate schimba si numele tau! Si nu doar numele…

Iar inceputul unei lumi noi, iata ce se va intampla: “Celui ce va birui ii voi da sa manance din mana ascunsa si-i voi da o piatra alba; si pe piatra aceasta este scris un nume nou pe care nu-l stie nimeni decat acela care-l primeste.” (Apoc.2:17)

 

7. Stelele

“El socoteste numarul stelelor si le da nume la toate.” (Ps.147:4)

Te-ai gandit vreodata ca faptul ca EL ti-a nume pentru ca in ochii LUI esti o stea?

Stii ce-i sta bine unei stele sa faca?

“Scoala-te, lumineaza! Caci lumina ta vine si slava Domnului rasare peste tine.” (Isa.60:1)

 

In final, te intreb inca o data: In cazul tau, EL te stie pe nume doar pentru ca este atotstiutor? Daca are cateva din motivele de mai sus, eu zic ca esti castigat.

PS. Tu stii Numele LUI?

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.