Despre prost

1. Desteptul nu face prostii – nici de unul singur, nici impreuna cu altii. Si daca nu face, nu are nici cu ce sa se laude. De pilda, facebook-ul i-ar fi o unealta excelenta pentru a ne invada cu prostiile sale. Dar nu avem problema cu el. Chiar daca are cont de facebook, el nu se va lauda cu prostii. Trebuie sa recunoastem: din cand in cand mai face cate o prostioara – o prostie desteapta. Stie sa rada, dar stie sa nu rada fara rost.

2. Desteptul nu vorbeste prostii. Nu, nu vreau sa crezi ca desteptul este botezat in otet. Nu-i acru! Are simtul umorului! Dar stie sa faca diferenta dintre umorul sanatos si umorul bolnavicios. Apreciaza ironia constructiva si mai ales stie sa foloseasca autoironia. Se mai intampla sa vorbeasca singur (de exemplu, pe youtube), dar chiar daca spune ceva haios, se vede ca spune lucruri gandite. De obicei, nu se adreseaza nedesteptilor.

3. Desteptul nu scrie prostii. Si important: desteptul nu scrie prost! Pentru detalii vezi aici.

4. Desteptul nu se gandeste la prostii. Nu mediteaza la ele. El isi ocupa mintea cu ganduri de nivel mai inalt. Desteptul nu gandeste despre ceilalti ca-s prosti!

…spre deosebire de prost care gandeste, scrie, vorbeste si face altceva si altcumva.

Si, da, am pareri proaste despre prosti.

Bonus:

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.