Robert Turcescu despre agramaţi şi TV

Pentru agramati am acelasi respect (si aceeasi compatimire!) ca si fata de cei nespalati: pe cei din urma nu-i duce capul sa se spele, pe cei dintai nu-i duce capul sa scrie correct. Ai zice ca nu trebuie sa fiu asa acid: poate ca nu au avut ocazia sa invete…sa invete sa scrie, sa invete sa se spele… Oare?! In Romania avem invatamant gratuit (si obligatoriu!): nimeni nu are nici o scuza ca nu stie sa scrie correct romaneste. La fel cum nimeni nu are nici o scuza ca nu se spala.

Despre TV nu vreau sa vorbesc acuma, ca sa nu vorbesc urat. :D Totusi, nu pot sa nu-mi exprim mirarea fata de cei care adorm uitandu-se la tv/film. Strasnica ocupatie…

Sursa: https://www.paginademedia.ro/2011/11/live-robert-turcescu-este-in-direct-la-paginademediatv/ Puteti urmari aici interviul in totalitate si la o calitate mai buna.

UPDATE [2012-02-28] :: Cu bucurie constat ca nu-s singurul care gandeste asa despre agramati. Iata ce scrie Laura Baban intr-un articol:

Unii vor spune: ”Lasă, băi, că merge şi aşa!”. Permiteţi-mi să vă dau un exemplu. Poate nu ai cele mai noi, mai frumoase şi mai elegante haine pe tine mereu, iar pentru asta lumea nu te judecă, dar dacă ieşi din casă îmbâcsit, murdar şi nespălat, toţi vor întoarce nasul. Exprimarea corectă, scrisă şi vorbită, în limba ta maternă, nu stă drept dovadă pentru educaţia şi/sau cultura pe care o ai, ci ţine de igiena ta personală. E ca duşul zilnic.

Recomand sa citesti tot articolul aici: https://epochtimes-romania.com/news/2012/02/eu-te-am-iubit-corect-gramatical—143002

Comentarii Facebook

4 Comments

  • prietenii stiu ca nu voi scrie NICIODATA “niciun”, “nicio”… (nu) numa’ de ciuda…

  • “Pentru agramati am aceeasi respect (si aceeasi compatimire!) ca si fata de cei nespalati:…”

    …Pai dom’le critic Robert Turcescu, nu se zice “aceeasi respect” ci “acelasi respect”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.