• RSS
 • Delicious
 • Digg
 • Facebook
 • Twitter
 • Linkedin
 • Youtube

“DND. facebook”

AlexB joi, 26 ianuarie 2012, 21:07 11 comentarii

Da, am trait s-o vad si pe asta. Intru asta seara pe yahoo messenger si imi sare in ochi acest falnic status la o friendă: “dnd. facebook”.

1. Cat trebuie sa fii de distrus de facebook pentru a spune “nu ma deranja. sunt ocupat cu facebook-ul”?!

2. Ce căuta aia prin lista mea? Acuma nu mai caută… Ah, chiar, a trecut moda cu “dnd dushuletz” sau au zburat toti aceia din lista?

3. Cum poti sa fii utilizator de facebook, fara a cadea in capcana de a fi utilizat de facebook?

‘Utilizator’  oare vine de la ‘a face util un lucru’? Daca ar fi asa, poti face util facebook-ul? Sugestii?

Pe de alta parte, mi se pare mie ca daca utilizezi ceva, acel ceva te costa si, in cazul fericit, scoti ceva profit din ‘afacere’… Ai platit ceva cand ti-ai facut cont? Ce ai castigat folosind facebook-ul? Cum simti: castigi TU ceva din facebook sau altii castiga pe urma ta?… La urma urmei, esti utilizator sau utilizat?

Si iarasi ma gandesc care ar fi cel mai bun cuvant romanesc pentru utilizatii de facebook. Posibile variante: feisbucari, feisbucălari, feisbucăi, feisbucălăi, feisbucişti, feisbucălişti, feisbucilici, feisbucilari, feisbucizari, feisbuci… gata. m-am saturat! Evident (sau: mai mult ca evident) fiecare forma are si varianta de feminin. Incercati si voi.

Si chiar asa, verbul in romana care ar fi?

a feisbucăli (eu feisbucălesc, tu feisbucăleşti, el/ea feisbucăleşte, noi feisbucălim, voi feisbucăliţi, ei/ele feisbucălesc)

sau

– a feisbucăliza (eu feisbucălizez, tu feisbucălizezi, el/ea feisbucălizează, noi feisbucălizăm, voi feisbucălizaţi, ei/ele feisbucălizează)

sau

– a feisbuciza (eu feisbucizez, tu feisbucizezi, el/ea feisbucizează, noi feisbucizăm, voi feisbucizaţi, ei/ele feisbucizează)

La alegere! Care verb crezi ca exprima mai bine ceea ce faci tu pe facebook?

 

Eu zic asa: lasa feisbucălizarea, feisbucizarea, feisbuci cum vrei sa-i zici! Nu uita sa socializezi. Lasa friendsii! Nu uita de prieteni! Un suc, un ping-pong, ceva?

   

Comentarii Facebook

11 comentarii pana acum. Si tu poti sa comentezi!

 1. popnadrian spune:

  dnd.alexb.me =))

 2. Andrei spune:

  Oare ce ar face |personajul” daca ar cadea facebookul. Ar trebuii filmata reactia:D

 3. Andreea spune:

  daca ai multi “prieteni” fiecare vrea like-uri si comm-uri asa ca ai nevoie de timp special pentru asta, de unde si DND faisbucesc adica asteapta-ti randul si-ti dau like, e coada ca la paine :))

 4. AlexB spune:

  “coada la prostie” as denumi-o mai degraba. : )

 5. DannyB spune:

  singurul lucru util la facebook e ca iti aminteste de zilele de nastere ale “friendsilor” :))…..suc nu prea,poate numa un ping-pong la urmatoarea mea vizita prin zona sau in urmatoarea tabara :)

 6. AlexB spune:

  vai de acela care are prieteni amintesc de ziua lui doar pentru ca le zice fb-ul. adevarati friendsi :))

 7. DannyB spune:

  Decat asa….mai bine fara “freindsi”…te contacteaza doar cand au nevoide de ceva de la tine :))

 8. AlexB spune:

  ce trecut esti prin viata, tinere

 9. DannyB spune:

  =))……….:))

 10. Macavei spune:

  ce tare esti, ii faci de tot rahatul pe cei care se ocupa cu asta pe facebook, dar trebuie sa recunoastem ca le zici foarte bine lucrurilor pe nume:)):)):)))))

 11. AlexB spune:

  exagerezi :p