Cică “Sunt ocupat”

Am auzit zicandu-se de multe ori printre oameni doua cuvinte: “Sunt ocupat!”. Cei care zic asa, folosesc expresia (cred…) ca si inlocuitoare pentru “N-am timp!”.

N-ai timp? Nu-s de acord!

Probabil ca timpul este singurul lucru care ne-a fost impartit in mod egal tuturora. Cum sa spui ca nu ai timp? Cine ti-l fura? Tu nu vezi ca pentru ce te intereseaza cu adevarat, tot iti faci cumva timp?

Da, stiu, si mie mi-ar placea sa fie ziua de 27 de ore! Un vecin m-a intrebat: “Dar ai putea sa lucrezi atata???”. Am zis: “Nu. Dar 3 ore in plus pentru somn ar fi binevenite!”.

Cat despre “Sunt ocupat”, s-ar putea sa ascunda o realitate la care nu stiu cati ne gandim cand folosim expresia.

Iata ce spunea Insusi Isus:

Duhul necurat, cand a iesit dintr-un om, umbla prin locuri fara apa, cautand odihna, si n-o gaseste. Atunci zice: “Ma voi intoarce in casa mea, de unde am iesit. Si, cand vine in ea, o gaseste goala, maturata si impodobita.  Atunci se duce si ia cu el alte sapte duhuri mai rele decat el: intra in casa, locuiesc acolo, si starea din urma a omului acestuia ajunge mai rea decat cea dintai. Matei 12: 43-45

“Sapte duhuri mai rele”… sa fie desavarsirea raului? Oricum, observam ca dracii sunt mai rai unul decat altul.

Apoi, remarcam ca ocupatia dracului este sa te tina ocupat. Si gaseste tot felul de modalitati de a ne ocupa, nu-i asa? Asta este lucrul lui: sa-ti dea de lucru. Si numa’ te trezesti angajat full time la Achis SRL!

Vestea buna este ca doreste si Altcineva sa ne ocupe, doar ca El nu da buzna:

Iată Eu stau la uşă şi bat. Dacă aude cineva glasul Meu şi deschide uşa, voi intra la el, voi cina cu el, şi el cu Mine. Apocalipsa 3:20

Deci, data viitoare cand iti vine sa zici ca esti ocupat, gandeste-te: esti ocupat cu ceva, sau esti ocupat de cineva? De cine? Ai chiriaş, chiriaşi sau Stăpân şi Domn?

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.