Website-uri utile – video, audio, imagini

Eram in anul 2 de facultate. Pe atunci eram pasionat de programarea Windows, ma jucam cu Delphi (ce vremuri!) si doar ce descoperisem c#. Aveam o oarecare reticenta cand venea vorba despre site-uri, html. Programarea web nu mi se parea deloc programare.

De aceea am fost socat cand un profesor ne-a zis ca prevede ca in cativa ani multe aplicatii se vor muta de pe desktop pe web. “Taci, mah, de acolo!” am zis in gand. Printre beneficii, a enumerat: nu mai trebuie sa ai softurile istalate pe claculator (aplicatiile ruleaza in browser), nu trebuie sa-ti faci grija de licenta (este treaba celor care au site-ul), poti accesa aplicatia de pe mai multe calculatoare, practic de oriunde unde ai internet.

Si iata ca ce atunci mi se pareau OZN-uri (sa nu uitam ca internetul zbura atunci cu aripi de melc) a devenit realitate.

M-am gandit sa fac o lista cu site-urile pe care le folosesc, poate va vor fi utile si voua:

1. https://offliberty.com Puteti salva video-uri de pe mai multe site-uri. In general il folosesc pentru a salva de pe youtube. Permite si download in format mp3. Se foloseste simplu: copiezi linkul video-ului, il pui in textbox-ul acela si dai pe buttonul “off”.

2. https://keepvid.com Tot ca si offliberty, doar ca trebuie sa ai si java… mai crapa din cand in cand.. ehh, jav(r)a…

3. https://www.screenr.com Captura video. Poti inregistra 5 minute. Video-ul rezultat se poate download-a, se poate embed-ui sau se poate posta pe youtube.

4. https://mp3cut.net Poti taia un  mp3 in bucati. Daca nu ai un editor audio la indemana si vrei sa-ti decupezi o bucata dintr-o melodie (sa-ti faci un ringtone, de exemplu), este chiar bun.

5. https://pixlr.com/editor/ Un fel de photoshop online au zis cei care folosec photoshop. Am zis: photoshop-ul este OZN pentru mine. Prefer alte editoare de imagini mai prietenoase. Insa, daca nu ai un editor de imagini la indemana, si doresti sa faci mai mult decat un crop pe o imagine, poti folosi editorul acesta online.

Cam atat deocamdata din categoria “foto – video – audio”. Voi ce website-uri mai folositi pentru astfel de lucruri?

 

Comentarii Facebook

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.