Cetatea Porolissum

Am vizitat cetatea Porolissum -un loc incarcat de istorie. Cetatea se afla cam la 15 km de Zalau, juetul Salaj. A fost capitala provinciei Dacia Porolissensis avand sanctuare, cladiri publice si civile, amfiteatru, elemente de sistem defensiv. Este cel mai bine pastrat sit arheologic din Romania.

Biletul este intre 2-3 lei (la mica intelegere); se taie bilet per masina, nu per vizitator. Ghidul este din partea locului, foarte comunicativ. Nu cred ca vorbeste prea mult, mi s-a parut doar ca fiind putini vizitatori la cetate, incearca sa recupereze momentele cand nu are cu cine vorbi… iar stradania lui este incununata de succes!

Dar sa lasam fotografiile sa vorbeasca.

Comentarii Facebook

6 Comments

  • foarte tare! (parca ti-am zis ceva zilele trecute :P) drumul de piatra e foarte fain si mai ales solid (fata de cele din zilele noastre … )

  • popnadrian, da da. recunosc. si mai de mult mi-ai zis despre drumul panta de la intrare (n-a fost cine stie ce :p). si despre nenea ghid! :D

    mery, toate cetatile sunt faine!

  • nu a fost nu stiu ce la tine! la mine a fost, cand eram pe la mijloc (erau ceva copaci la mijloc, pe langa copaci) so gandit unu sa se dea jos (cu masina) cu masina (si evident nu l-am vazut pana la 3 metrii in fata mea, din cauza copacilor, e si o mica curba din cate imi aduc aminte, sau o panta mai marisoara…) si o fo un pic aventuros ca mai aveam o masina in spatele masinii mele

    oicum, daca chiar vroiai aventura…puteai sa cobori din fata colibei in jos, pe iarba :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.