Lucruri vrednice de dispretuit in online

Daca tot revin online, m-am gandit sa va zic cateva lucruri care nu mi le plac in mediul online; le evit si descurajez pe oricine sa le faca.

1. Folosirea de yahoo scannere. Iti vezi de treaba ta, stai pe invisible ca sa nu deranjezi pe nimeni si in speranta (uneori) ca nu vei fi deranjat. Si se mai intampla ca apar acestia care se cred mari detectivi: “Te-am prins! Esti invizibil!”.

Solutie: Bun. Nu mai stau pe invisible, dar pun pe cei fara treaba pe “Permanent Invisible”. Daca folosesti yahoo scanner si ma prinzi ca apar “ONLINE”, dar la tine in lista apar offiline, te prinzi care va fi urmatorul tau popas daca mai vii cu palavre? (incepe cu ign…)

2. Omul invizibil. Stai pe invizibil, dar ai pretentia ca eu sa fiu online. LOL. E dreptul tau sa stai invizibil, dar nu veni cu impute de genul: “nu mi-ai mai scris de mult”. Ce oameni ursuzi!

Solutie: Daca aflu un mesaj de la cineva care este invizibil, daca chiar vreau sa fiu rau, inainte sa ies scriu: “cand am venit nu mai erai. trebuie sa plec”. Nu obisnuiesc insa sa fac asta, doar in cazuri speciale.

3. Mass-urile. Sunt unele lucruri care chiar merita date la toti din lista, dar unii au mania raspandirii tuturor lucrurilor stupide primite. Chiar cred ca vor fi mai iubiti/iubite?! Chiar cred ca ajuat pe nu stiu ce bolnav?! Chiar cred ca asa demonstreza ca au inima?! Printre acestia se numara youtubistii si trilulistii. (trilulism :: o alta modalitate de a te hrani din tomberoane… tomberoanele internetului)

Solutie: Cand primesc un mass fara rost, procedez asa: apas pe rand SPACE + ENTER + ESC. Ma asigur asa ca o sa-i apara o fereastra goala ăluia. Daca ar rapsunde fiecare asa, probabil ca daca ii vor aparea 200-300 de ferestre pe care trebuie sa le inchida, data viitoare va gandi de doua ori inainte sa dea ceva mai departe.

4. Limbaj stricat. Mereu zic: inteleg ca folosesti “pt” in loc de “pentru”, dar de ce folosesti “tz” in loc de “t” sau “k” in loc de “c”? Nu incerc sa inteleg. Nu stiu daca a folosi numele de persoane cu litera mica dovedeste o lipsa de respect, insa cred ca a te sinchisi sa apesi un Shift in plus denota apreciere fata de persoana careia ii scrii numele. Incearca macar sa pui semnul intrebarii atunci cand e cazul!

Solutie: Scrierea de nume cu litera mica o amendez prin  “*Nume”. Daca cineva nu are nici macar vreme sa scrie intreg “salut” (unii saluta cu ‘sal’… e criza), ii raspund cu “s” si nu incerc sa-mi prea fac timp sa raspund altor intrebari. Daca uita sa puna ‘?’ la o intrebare, o tratez ca pe o afirmatie si raspund sec cu “asa e/da/nu”.

5. Gramatica uitata. Nu am incadrat la punctul 4, pentru ca cei de la 4 scriu cum scriu din complexe de smecherie, pe cand cei de la 5 o fac din ignoranta si/sau delasare. Apreciez pe cei care stiu sa scrie correct, care nu au uitat unde este pe tastatura cratima, care stiu cand sa puna 2 de i,si mai ales cand sa nu puna doi de i! Nu cred ca este nici o scuza sa nu stii gramatica (se invata pana in clasa a VIII-a, invatamant obligatoriu si GRATUIT), la fel cum nu este nici o scuza sa nu te speli.

Solutie: Daca imi este prieten apropiat il correctez, stiind ca mi-o ia in nume de bine. Daca nu, folosim compatimirea. Doar si cand mergem in mijloacele de transport in comun nu le spunem celor nespalati sa se spele, chiar daca ne-am bucura sa o faca…

6. Cersitul de commenturi. Boala manelistica si/sau hi5-ista: “da comm k dau ji io”. Din pacate apare mai nou si pe facebook, dar mai nou si la posesorii de bloguri/siteuri.  Culmea: unii se canonesc sa-ti scrie mailuri in care sa-ti reproseze ca nu ai commentat pe blogul dansilor. Este una sa zici despre un lucru ca este superb, dar a zice despre o persoana ca este superba este chiar… de fapt, da! la multe li se potrivesc! (a se vedea etimologia cuvantului ‘superb’ –  a fi superb este boala luciferica, de acolo vine, asta si-a dorit el).

Solutie: Ignor asemenea sugestii. Sa fie clar: commentez rar si o fac exact cand vreau eu, la cine vreau eu si cum vreau eu. PUNCT!

7. Cersitul de voturi/like-uri. Asta este o moda mai noua: “Te rog da like / voteaza poza, linkul cutare”. Poza sorei, a nepotului, a matusii, a bunicii, a pisicii, a catelului, etc etc.  Unii (de la care nu te-ai astepta sa insele!), au descoperit ca daca dai disconnect la connexiunea de net si apoi reconnect ti se schimba ip-ul si poti fenta astfel sistemul votand de mai multe ori! Strasnica ocupatie. Cineva zicea ceva despre lucrurile mici…

Solutie: Daca am un pic de vreme cand mi se face asemenea recomandare, ma uit sa vad pe site-ul respectiv ce ofera si concurenta si votez exact ce-mi place MIE, nu neaparat ce mi se sugereaza de catre friend. In general, constat ca nu mi sugereaza cele mai faine lucruri. O fi funny sa-si dea seama ca votez altceva decat se asteapta sau de ce revine si in zilele urmatoare?

Mai sunt ele si altele… dar ma tot “incurca” un pretin. Cei care v-ati regasit, va puteti correcta. De aceea am scris.

 

 

Comentarii Facebook

8 Comments

  • ioi.. după asta, m-ai ”îndrăznește” cineva să-ți deschidă fereastra?! =)p

  • Punctul 1 nu mai e valabil. Yahoo a schimbat niste chestiute prin modul de functionare al jucarioarelor lor, iar scannerele au devenit inutilizabile. Ghinion pentru webmasterii care investisera in promovarea lor pentru a face profit din asta.

  • Chiar daca cad deseori in patima punctului 5, sunt total de acord. Mai mult, relativ la punctele 6 si 7, ar fi interesant de facut o lista cu scriitori de asemenea bloguri, unde comentariile vin cersite …

  • @musai daca-i musai, probabil ca da. :D (*mai :p)

    @Ovidiu veste rea pentru ‘detectivii’ amatori.

    @Adi Amice, nu vreau sa dau nume. sper sa se simta ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.