Alb ca Obama, viu ca Osama

Sa va spun “o intamplare reala”. Ahhh, de cate ori aud expresia asta, imi suna a “o intamplare gogonata”…

Se povesteste ca unuia i-a intrat in cap ca a murit. Alta si nimic: “Sunt mort!”. Prietenii, oameni cumsecade, au incercat sa-l convinga ca totusi e viu, dar nici unul din ei nu a reusit sa atinga aceasta mareata si gloriosa performanta. In cele din urma, l-au dus la un medic, om destept.

– Esti mort?

– Da! Mort. Foarte mort. Cel mai mort!

– Stimabile, asa-i ca dintr-un om mort nu curge sange?

– Asa este, domn’ doctor!

– Dar daca te impung la un deget si curge sange, asa-i ca nu esti mort?

– Asa este. Dar n-are cum. Ca eu sunt mort!

…si ia doctorul un ac, il impunge, iese o picatura de sange. Omul nostru casca ochii de uimire si exclama:

– Extraordinar, domn’ doctor!!! Din mine si cand sunt mort curge sange!

Dincolo de amuzament, voi ati intalnit oameni carora sa le explici cate ceva, iti dau senzatia ca au inteles, doar pentru ca la sfarsit sa zica: “D’apai stii ce? Eu asa m-am dat… De cand ma stiu, tot asa sunt…”?

Dar oameni morti dar care sa pretinda ca sunt vii ati intalnit? Ma abtin cu greu sa dau exemple… Insa mi-am amintit de un verset: “Stiu faptele tale: ca iti merge numele ca traiesti, dar esti mort. (Apoc.3:1)”.

Si pentru ca viata nu functioneaza tot timpul in binar, am observat sa exista si o a treia categorie: aceia care sufera cand de una, cand de alta. Cine citeste sa inteleaga. Si cine nu intelege sa nu ceara explicatii.

Un intelept din popor (ganditorul acela care a spus cele mai multe maxime: Anonim) a spus: “Cat traieste omul tot invata”.

Eu as zice ca omul traieste atat timp cat invata. Traiesti? Unii in fiecare zi mor cate putin… Altii in fiecare zi traiesc cate putin. Tu spre ce te indrepti?

PS. Boala care-l face pe om sa creada ca este mort chiar exista: https://www.descopera.ro/stiinta/8502755-sindromul-cotard-boala-care-te-face-sa-crezi-ca-esti-mort (tovarase Adi, multam fain pentru link)

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.