40 de zile, 30 de pagini

Este 27 mai. Cunosc pe cineva care  in urma cu fix 40 de zile s-a hotarat sa cititeasca Biblia in 40 de zile: cate 30 de pagini pe zi.

De fapt, poate fi numit un post de 40 zile: in aceste zile a renuntat cate 2.5 – 3 ore in fiecare zi la alte activitati pe care le facea in mod obisnuit. O ora – o ora jumatate de dimineata, restul cand se intorcea de la serviciu.

E mult? E putin? Nu stiu ce sa zic. El sustine ca a meritat.

Se adevereste deci ceea ce spuneam adeseori: daca vrei sa faci ceva, timp iti faci! Nu exista “nu este timp”! Nu cred ca lipsa de timp poate fi invocata ca o scuza pentru necitirea Bibliei. Cred ca in mare masura depinde de stabilirea prioritatilor; restul sunt detalii.

Sunt unii care au timp berechet. Oare trebuie sa ajungi pe un pat de spital ca sa ai timp sa citesti Cartea? Oare trebuie s-o citesti cu degetele pentru a o putea citi cu bucurie?

Daca ai prieteni care sa-si doreasca sa studiati impreuna, considera-te privilegiat!  O idee ar fi sa studiati Biblia pe parcursul unui an. Avantajele ar fi ca povestind cu altii primesti mai multe puncte de vedere, ti se largesc orizonturile, dar totodata si ca va indemnati unii pe altii la activitate si nu va leneviti pe parcurs.

Mda… stiu… Desi multi sunt entuziasmati la inceput, pe parcurs intervine lenea (impodobita de noi cu cuvintele pompoase “am fost ocupat cu altceva. Nu am avut timp.”)… Asa se face ca oameni care sa se tina de o hotarare luata greu se gasesc… pot fi numarati pe degetele mainii unui ciung.

DAR daca cineva a reusit sa citeasca Biblia in 40 de zile, sunt sigur ca si tu poti sa o citesti intr-un an macar! Vrei sa vrei?

Comentarii Facebook

4 Comments

  • m-a provocat la a incerca sa o citesc in 40 de zile!! Doamne ajuta!

  • waw, deci exista si varaianta de 40 de zile, acum pe timp de vacanta ar fi posibil dar la reinceperea gradinitei si programului de lucru de la centrul misionar aceste 2=3 ore vor fi un lux pe care nu mi=l voi permite. Ma bucur ca tu ai reusit!! :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.