Newsletter cu feedburner

Acest tutorial se adreseaza administratorilor de site-uri si/sau bloguri.

Orice site sau blog care se respecta ar trebui sa ofere (cel putin) un RSS pentru noutati. In felul acesta utilizatorii interesati continutul site-ului vor putea urmari folosind un RSS Reader noutatile de pe site fara a reveni periodic pe acesta. Practic, sunt anuntati cand apare ceva nou.

In ciuda acestui fapt, sunt multi care nu s-au obisnuit sa foloseasca RSS readere si prefera in schimb sa se aboneze la newsletter prin email. Din punctul de vedere al programatorului insa, aceasta este mult mai costisitor: trebuie sa faca un sistem care sa permita abonarea la newsletter, verificarea adresei de email, trimiterea periodica a noutatilor si dezabonare de la newsletter.

Vreau sa prezint o solutie oferita de Google, prin feedburner la aceasta problema. Acest serviciu este feedburner.google.com. In speta este folosit pentru a te abona la rss-uri, dar ofera administratorilor de site-uri si posibilitatea implementarii unui sistem de newsletter.

Implementare:

1. Pentru a putea folosi feedburner trebuie sa ai un cont google. Te loghezi in https://feedburner.google.com/

2. In textboxul de sub “Burn a feed right this instant” pui adresa RSS-ului de la site-ul tau. Dai Next.

3. Ti se ureaza bun venit. Frumos din partea lor. Dai Next.

4. Te felicita pentru bravura infaptuita. Dai Next.

5. Se lauda cu ce statistici iti mai pot oferi. Dai Next.

6. In pagina aparuta, alegi in meniul de sus “Publicize” dupa aceea in stanga “Email Subscription”

7. Click pe “Activate”

8. Pentru a pune pe site-ul tau un formular de inscriere la newsletter tot ce trebuie sa faci este sa copiezi codul oferit de ei si sa-l inserezi in pagina ta. Eventul il poti stiliza. Gata. Vizitatorii site-ului tau pot sa se inscrie la newsletter. Newsleterul se va trimite zilnic (daca exista articole noi pe site/blog).

9. Recomand sa te uiti si la “Comunication preferences” si sa formulezi emailul de confirmare cum crezi ca este mai potrivit.

10. De asemenea, arunca o privire la “Email Branding”. Aici poti face cateva setari cu privire la cum va arata newsletterul.

Observatie: Pe acest blog am folosit aceasta modalitate. In dreapta se vede un box cu titlul “Newsletter”. Am pus codul oferit de feedburner intr-un widget Text/Html pe care l-am pus in sidebar.

PS. Multumesc lui Adi Pop, un fost tovaras, pentru pont.

Comentarii Facebook

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.