• RSS
 • Delicious
 • Digg
 • Facebook
 • Twitter
 • Linkedin
 • Youtube

hi5-uirea facebook-ului

AlexB duminică, 20 februarie 2011, 23:36 11 comentarii

Definitie: hi5-uire = procesul prin care se ajunge la cersetorie de comentarii (“da-mi comm, ca-ti dau si eu”; eu iti zic “ce mumoasa esti” si sper ca si tu o sa-mi zici ce scumpik sunt), limbaj stricat cu iz de english (unii zic ca fac economie de litere, dar n-am inteles niciodata ce economie este in a pune “k” in loc de “c” si mai de neinteles, unde este prescurtarea in cazurile urmatoare: “sh” in loc de “s”, “tz” in loc de t, etc), expunere de poze din care se poate trage concluzia ca vrei sa te vinzi (daca marfa nu e de vanzare, de ce o expui?!), indemnuri la vot (poza copchilului, a fratiorului, etc).

Cand vorbesc despre hi5-uirea facebook-ului ma refer la migrarea utilizatorilor de hi5 spre facebook observata in ultima vreme. Bineinteles, mumushelele care se muta de pe hi5 trebuie sa vina cu pozele lor la fel de mumoase si cu aceleasi apucaturi de cersetor de comentarii.

Dar de data asta vreau sa ma opresc asupra unui lucru: a inceput si pe facebook sa se “poop”-e lumea! Incepand de la “un poop dulce”, “poopuletz”, “poopic” si mergand pana spre “multzi poopici”, “un poop mare!”, “poop tare!”, multa lume isi exprima bucuria de a poopa sau de a se lasa poopata. Si bineinteles (sau de neinteles!) mai si multumeste pentru ca a primit poopici.

Bun! Nu-i bun! Dar ce-i cu asta? Sa explic? Mai bine nu. Sunt mai pudic de felul meu, asa ca voi lasa imaginile sa vorbeasca. Daca vrei sa vezi care-i treaba cu poop-ul, google se dovedeste un prieten de nadejde si de data asta. Apasa cu incredere aici: http://www.google.com/images?hl=en&source=imghp&biw=1280&bih=627&q=poop&gbv=2&aq=f&aqi=g10&aql=&oq=

Hm, cam asta e. Va implor! Nu va poopati unii pe altii!

Nu o sa-mi cer scuze de la cei ce eventual sunt lezati de cuvintele acestea! Sa-si ceara ei scuze de la cei pe care i-au poopat.

PS: Mda… cand era hi5-ul in floare (pentru unii si acum este in floare, poate), aveam o vorba: “este site pentru manelisti!”. La un moment dat, zicandu-mi cineva ca “dar stii ca si eu am cont?”, am regretat ca am zis asta si mi-am facut si eu cont. Hop si eu! Hai sa cunosc oamenii, mi-am zis… Soc a fost pentru unii, groaza pentru mine.

Apoi a aparut facebook-ul pe ecran. Marturisesc ca il consider mult mai simpatic decat hi5.

Imi amintesc o discutie: intr-un oarecare context, la o sedinta in care se discuta despre posibilitatea de a-ti promova afacerea prin intermediul facebook-ului, cineva a zis: “Dar prin hi5 nu se poate?”.

Un tovaras a raspuns instant: “CEEE??? hi5-ul e prostitutie infantila! Ce sa promovezi acolo?!”.

Probabil ca in parte avea dreptate omul. Nu sunt in masura sa masor cantitatea de adevar din afirmatia lui si nici nu m-ar ajuta la ceva…

   

Comentarii Facebook

11 comentarii pana acum. Si tu poti sa comentezi!

 1. Dani Pop spune:

  Facepoop.com e cumpărat. Probabil s-a gândit deja altcineva la o rețea socială pe care utilizatorii să-și fotografieze și să-și posteze poop-ii. Îndrăgostiții ar avea ocazia să-și comunice sentimentele în forme inedite, precum asta: http://f00.inventorspot.com/images/DogPoopILOVEU.img_assist_custom.jpg .

  A! Butonul “Like” ar fi la putere acolo! :))

 2. Dani Pop spune:

  Era să mă semnez cu Dani Poop. =))

 3. AlexB spune:

  Mi-am mai amintit de una, de acelasi soi: unoo cand vor sa zica “ok, ok”, folosesc “kk”.

 4. Reny spune:

  :)) E cea mai tare idee anti-hi5/facebook! Am auzit pe multi care il vb. de rau, dar asta e cea mai concreta impotrivire! Bravo :)

 5. AlexB spune:

  stai cuminte. facebook-ul nu l-am vorbit de rau. “poop”-ul m-a revoltat. si, da. tot cred ca pe hi5 majoritatea-s manelisti. :))

 6. Reny spune:

  Pai daca vb de rau hi5-ul si zici ca facebook se hi5-izeaza…nu e acelasi lucru? :p

 7. AlexB spune:

  Hmmm, nu chiar.

  1. Cand vorbesc de “hi5-urie” nu ma refer ca facebook se hi5-zeaza (cum se strica un borcan cu zacusca, de exemplu) ci ca facebook ESTE hi5-zat (cum este otravit de catre cineva un pahar cu apa). Adica, accentul cade pe cei care fac asta (asa cum reiese si din definitie). In schimb, hi5 este evil din nastere. :D

  2. Da, se poate ca facebook sa ajunga un hi5. Insa, inca nu. Nu zic “facebook-ul s-a hi5-zat”, ci “se hi5-zeaza”. Inca nu este 100% completed…

  3. Am scris ce am scris tocmai pentru ca inca nu e ca si hi5. Daca era un alt hi5 nu merita efortul. Si DA!!! As vrea sa nu se mai poope oamenii… ca-i lucru rusinos. =))

  M-am facut inteles?

 8. Reny spune:

  Cred ca da…..Mai ales “sa nu se poope nimeni”, asta am inteles cel mai bine! :P

 9. abba spune:

  :)) suntem niste cersetori…

 10. AlexB spune:

  depinde ce fel de cersetori.

 11. abba spune:

  mai conteaza felul? indiferent de cauza, tot cersesti…