Ce arunci la gunoi, chiar merge la gunoi?

M-a intrebat cineva urmatorul lucru: “Este adevarat ca daca pui o poza pe facebook si daca pe urma o stergi, de fapt cei de la facebook nu o sterg?”. Zicea ca profesorul de info a spus ca o poza stearsa ramane in arhiva chiar si peste 5 ani.

Nu stiu cu certidudine daca este adevarat, dar banuiesc ca este asa. De ce?

In orimul rand, cei care administrati site-uri stiti ca, in marea majoritate a cazurilor, nu se sterg informatii, doar se ascund de vizitatori. De ce as crede ca cei de la facebook nu s-au gandit la asta?

Spatiu de stocare? Va ganditi unde este stocata atata informatie? Nu va faceti griji. Este cine se ingriji de asta. Hai sa ne gandim un pic: pentru 200 dolari / an pot sa cumpar lejer un hosting care imi asigura spatiu de stocare nelimitat. Ar trebui sa fiu tare naiv sa cred ca nu sunt persoane sau organizatii mult mai interesate sa obtina spatii de stocare. Probabil eu primesc firimituri pe langa ce primesc altii mai importanti.

Odata cu asta, mi-am amintit si despre copiatoare de acte: stiati ca majoritatea au un HDD intern pe care se stoacheaza tot ce se copiaza? Tot ce duci la “xerox” ramane si in cutiuta. Priviti urmatorul video:

Nu fac din asta o teorie a conspiratiei, totusi atentie la ce copiati!

Comentarii Facebook

3 Comments

  • Dar ce stergi din PC? Si eu “am auzit” ca de fapt ramane imprimat pe hard disk. Adica am citit despre o ancheta a FBI, in care ei au putut afla tot ce a avut o persoana pe computer vreodata…E SF cumva?

  • Da, ramane imprimat pana cand se rescrie portiunea (fizica) de pe HDD cu alta informatie. Am folosit si eu ceva program de recovery dupa ce stersesem ceva din greseala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.