O altă lume

Am avut azi ocazia sa intalnesc o familie draga mie, care dupa o luna de zile s-au intors din tara cangurilor. Zice-se ca-i o alta lume. Am tinut neaparat sa le pun cate o intrebare.

Pe regina familiei am intrebat-o: Cum este sa ai un an in viata ta care sa fie mai scurt cu 9 ore decat ceilalti ani?

Zice ca interesant. Desi au fost departe si Anul Nou a venit mai repede, cu inima tot pe aici au fost. Isi doreste ca odata sa fim toti impreuna, cand vom trai la unison si trecerea timpului. Considera ca oriunde mergi, simti totusi ca exista un loc special unde te simti acasa (cred ca vorbele ei aveau o insemnatate mai adanca despre ceva mai inalt).

Pe capul familiei l-am intrebat: Cum este sa schimbi vitezele cu mana stanga?

Fiind format ca inginer, raspunsul sau a fost foarte tehnic: nu trebuie sa schimbi vitezele, au masini cu cutii de viteza automata. Marturiseste ca a manuit un pic masina, dar doar in curte. Din cauza ca se simtea stangaci fara voia lui, nu a avut tupeul sa conduca pe strada, de teama sa nu curme viata cuiva.

De ce le-am pus aceste intrebari? Pentru a constientiza fiecare din noi ca uneori te poti bate cu Timpul si sa castigi si ca daca vrei sa faci parte dintr-o alta lume (mai buna zice-se) trebuie sa umbli altfel. Al doilea raspuns a evidentiat insa si faptul ca si acolo sunt cimitire…

Am purces apoi la studierea planului de rascumparare, datorita caruia putem spera la un “candva” cand (si) timpul ne va fi prieten (o sa-l petrecem impreuna, iar  el nu o sa ne mai petreaca) si la o tara fara cimitire (groparii n-au decat sa se reprofileze).

Merita ca pentru asta sa mergi cativa ani invers, impotriva curentului!

Australienilor: am primit salutarile voastre! Multumim!

Comentarii Facebook

1 Comment

  • Mda,este vre-un loc in lume unde nu exista cimitire,mizerie,lume rea,etc?Stim raspunsul fara sa l scriem aici.Obisnuiam sa ma uit la cei care locuiau in”strainatate”ca fiind “superiori” noua din multe puncte de vedere dar,”norocul”m-a ajutat sa vizitez “strainatatea”si “superioritatea”si imi place sa cred in ceea ce Domnul Isus ne a promis:
    Ioan capitolul 14
    2. In casa Tatalui Meu sunt multe locasuri. Daca n-ar fi asa, v-as fi spus. Eu Ma duc sa va pregatesc un loc.

    3. Si dupa ce Ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sa fiti si voi. Apocalipsa capitolele 21,22 merita citite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.